Hrvatski radio

Radio Osijek

Maturanti danas petnaesti put plešu Quadrillu

21.05.2019.

08:39

Autor: Željka Bačić

Foto: Vedran Drabek

Foto: Vedran Drabek

Foto: - / -

Ove godine popularnu francusku Quadrilu pleše 2.388 maturanata Osječko- baranjske županije. Zaplesat će ga učenici završnih razreda u Osijeku, Donjem Miholjcu, Valpovu, Belom Manastiru, Našicama i Đakovu.

"Ovaj ples je dobra priča koja već 15. godinu animira učenike zadnjega dana srednjoškolskoga obrazovanja" rekla je na današnjoj konferenciji za novinare pročelnica za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu OBŽ Sandra Filipović. Do sada je Quadrillu plesalo gotovo 40.000 maturanata iz 30 srednjih škola, a ove će godine sudjelovati 2.388, od ukupno 2.936 maturanata u Osječko- baranjskoj županiji. Na žalost, rečeno je, ove godine je čak 290 maturanata manje nego lani, a u petnaestogodišnjem razdoblju "izgubili" smo ih gotovo 2.000. Projekt će ići dalje, za to Županija osigurava 200.000 kuna godišnje, ali je važno učiniti sve kako bismo popravili demografsku sliku - kaže zamjenik župana Goran Ivanović. Vlasnik Agencije Koncert d.o.o. Domagoj Jukić ističe kako će program za maturante biti nastavljen nakon plesa u Županijskoj ulici ( u srijedu, u 12 sati ) odlaskom na lijevu dravsku obalu gdje će ih zabavljati DJ Tac i Roso. Sve će ovoga puta trajati samo do 19 sati, uglavnom zbog financijskih poteškoća, ali i najavljenog lošeg vremena.  Šime Strikoman će  snimiti milenijsku fotografiju s maturantima, ovoga puta tema je "LAJK". Novoizabrani županijski Savjet mladih odabrat će tri najuspješnija i najoriginalnija slogana, a rezltat će objaviti odmah nakon plesa Quadrille. 

Elektromodul obavještava vozače da će danas do 13 sati, Županijska ulica u dijelu od Ulice Hrvatske Republike do Trga Ante Starčevića biti zatvorena za parkiranje, kako bi se maturantima omogućilo nesmetano plesanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

22 h

FEBIRE

FEBIRE