Hrvatski radio

Radio Osijek

Maturanti "otplesali" iz srednje škole

22.05.2019.

14:07

Autor: Željka Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: - / -

Gotovo 2.400 maturanata Osječko- baranjske županije plesalo je Quadrillu u Osijeku, Đakovu, Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Našicama i Valpovu, a u proteklih 15 godina na taj je način iz srednje škole otišlo 40.000 učenika.

U prepunoj osječkoj Županijskoj ulici s jedne strane radost, s druge tuga zbog rastanka i strah od vremena koje ih čeka. Učenici osječke Ugostiteljsko - turističke škole  David, Ana Marija, Domagoj i Patricija potvrdili su ono od čega najviše strahujemo u Osječko - baranjskoj žuapniji, dvoje će nastaviti školovanje i studirati, ali nisu sigurni hoće li ostati u Osijeku, David misli da će raditi kao kuhar u Rijeci, a Patricija već ovih dana ide u Njemačku i nada se da će biti sve u redu. Projekt plesanja ovog francuskog dvorskog plesa i organiziranog druženja na lijevoj dravskoj obali pokazao se odličnim, maturanti su ga prihvatili, a posjetitelji, uglavnom obitelj i prijatelji, uživali su u cijelom događaju. Nakon plesa, također pema tradiciji, Županijski savjet za mlade proglasio je najbolji slogan maturanata. Prvu nagradu je osvojila Duga srednja škola Beli Manastir sa sloganom "Mene ćale za upravnog dade, a sad prosim ispred vrata Vlade!".  Za sjećanje, Šime Strikoman snimio je s maturantima milenijsku fotografiju, a ovogodišnja tema je LIKE. 

 

Foto: Šime Strikoman (agencija Koncert)

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-osijek-673-mp-like-095.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.