Hrvatski radio

Radio Osijek

Maturanti otplesali quadrillu za kraj

20.05.2015.

15:34

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

3.200 maturanata u šest gradova Osječko-baranjskoj županiji točno u podne otplesalo je Quadrillu, francuski dvorski ples što je već postalo tradicija.

U Županijskoj ulici u središtu Osijeka quadrillu je plesalo više od dvije tisuća maturanata, a taj se ples plesao u još i u Našicama, Valpovu, Belom Manastiru, Donjem Miholjcu i Đakovu. Točno u podne s maturantima iz drugih hrvatskih gradova i drugih europskih zemalja sudjelovali su u zajedničkom sinkroniziranom "plesu četvorke".
Završetak školovanja maturantima je na svečanosti u Osijeku čestitao osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, a nakon snimanja milenijske fotografije na kojoj su svojim tijelima ispisali "Lege 2015", maturanti su se uputili na lijevu obalu Drave, gdje je za njih organiziran cjelodnevni glazbeni program. Ovo je bio 11. ispraćaj maturanata u organizaciji Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.