Hrvatski radio

Radio Osijek

14:50 / 29.05.2020.

Autor: Radio Osijek//TM

Maturanti se organizirali sami i proslavljaju

Foto: HRT/Željka Bačić

Foto: HRT/Željka Bačić

Foto: - / -

Iako su zbog pandemije koronavirusa izostale tradicionalne proslave, maturanti su ipak odlučili proslaviti kraj jednog životnog poglavlja. Prodefilirali su osječkim ulicama, nakratko se okupili na središnjem gradskom trgu i feštu nastavili kod katakombi.

Tradicionalno plesanje quadrille je izostalo, ali maturanti nisu htjeli ostati zakinuti za proslavu završetka srednjoškolskog obrazovanja kakvu su imale brojne generacije prije njih, pa su se organizirali preko društvenih mreža. Okupili su se nakratko na središnjem gradskom trgu, prodefilirali gradskim ulicama i ludovanje nastavili kod katakombi. Svoje okupljanje nisu najavili policiji, ali ona, kao i volonteri Gradske organizacije Crvenoga križa Osijek su spremni i bude li zatrebalo, intervenirat će. Do ranih popodnevnih sati  za to nije bilo potrebe.
Reakcije građana na društvenim mrežama, pa i na Facebook stranici Radio Osijeka, svode se na jedno - Bravo i sretno vam bilo, maturanti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.