Hrvatski radio

Radio Osijek

Medicinska škola Osijek domaćin natjecanja

25.04.2017.

11:24

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Medinciska škola Osijek danas je domaćin državnog natjecanja "Schola medica" koje se održava svake godine za učenike zdravstvenih škola Republike Hrvatske u svim obrazovnim programima .

U Osijeku se natjecanje održava u tri obrazovna programa: dentalni tehničar, fizioterapeutski tehničar i medicinska sestra opće njege, a natječe se 42 najbolja učenika iz svih zdravstvenih škola u Republici Hrvatskoj, istaknula je ravnateljica Medicinske škole Osijek i dodala kako su uz učenike došli i njihovi mentori te članovi državnih povjerenstvava: "To je ukupno 95 ljudi, što dovoljno govori o značenju ovoga natjecanja. Natjecanje svake godine organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na način da se u svakoj školi organizira lokalno natjecanje, a samo najbolji odlaze na državno. Učenici osječke Medicinske škole na natjecanjima tradicionalno ostvaruju odlične rezultate, što i ove godine očekujemo", dodala je ravnateljica Renata Gal.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.