Hrvatski radio

Radio Osijek

14:23 / 04.12.2021.

Autor: Radio Osijek / KI

Medicinskom fakultetu 1,6 milijuna kuna za nove nastavne prostore

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Ugovor o sufinanciranju projekta adaptacije prostora za nastavne potrebe Medicinskog fakulteta u Osijeku potpisali su ministrica Regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Nataša Tramišak i dekan Medicinskog fakulteta Ivica Mihaljević.

Projekt je vrijedan milijun i 600 tisuća kuna, a kako je istaknuo dekan Medicinskog fakulteta prof.dr.sc. Ivica Mihaljević, njime će urediti 800 četvornih metara podrumskih prostorija Fakulteta i prenamijeniti ih u nastavne prostore: "Nastavnih prostora nam zaista puno nedostaje. Mi sada imamo preko 1.000 studenata na svim studijima, a s njemačkim studentima i poslijediplomskim studijima bit će ih oko 1.400. Svake godine imat ćemo i po 60 novih njemačkih studenata stoga su nam prostori neophodni kako bismo kvalitetno provodili naše programe. U narednom razdoblju planiramo izgraditi 3. i 4. kat našeg fakulteta jer znate da je naš Medicinski fakultet ostao u krugu KBC-a i nije kao ostali na području kampusa. To je fakultet koji je izgrađen za potrebe temeljnih medicinskih znanosti, a sada su potrebe znatno veće", rekao je dekan Mihaljević i zahvalio Gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji, te ministrici Nataši Tramišak na brzoj realizaciji ovoga ugovora.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak podsjetila je na nedavni posjet Medicinskom fakultetu i osječkom KBC-u gdje se gradi novi Objedinjeni hitni prijem i dodala kako je ovo samo nastavak suradnje s Fakultetom: "Novi Objedinjeni hitni prijem je najveća investicija u posljednjih 30 godina na području Bolnice, a širi se i Fakultet. Znamo da je Medicinski fakultet pokrenuo novi Studij na njemačkom jeziku i da su već ove godine primili nove studente. U ovakvim primjerima vidimo potencijal da se u Osijek ljudi počinju doseljavati. Vjerujem da će ovih 1,6 milijuna kuna vrlo brzo biti namjenski utrošeno, a naravno da ćemo stajati i dalje na raspolaganju kako bismo pomogli i daljnju nadogradnju same zgrade Medicinskog fakulteta", rekla je ministrica Tramišak.

Ministrica Tramišak i dekan Mihaljević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.