Hrvatski radio

Radio Osijek

Medijskom pismenošću protiv dezinformacija

25.04.2023.

14:08

Autor: HRT Radio Osijek

radionica

radionica

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Kako prepoznati dezinformacije i boriti se protiv njih- teme su radionice koju je u Osijeku organizirao Centar Europe direct koji djeluje u sklopu Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko - baranjske županije, a okupili su srednjoškolce, studente i umirovljenike.

Dezinformacije, lažne vijesti, manipulacija informacijama, brzina izvještavanja, provjera informacije iz više izvora ono je o čemu su govorili medijski stručnjak i predavač na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku Tomislav Levak,  novinarka i članica Izvršnog odbora Hrvatskog novinarskog društva Suzana Lepan Štefančić te zamjenica voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i voditeljica odnosa s javnošću Andrea Čović Vidović. Na radionici će sudjelovati učenici Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, Srednje škole Donji Miholjac, Medicinske škole Osijek i Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku - škole ambasadori Europskog parlamenta, studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i članovi Matice umirovljenika grada Osijeka. Radionica je završila posjetom Radio Osijeku gdje su sudionici doznali kako nastaje radijski program i sadržaji koje svakodnevno slušate na našim valovima. Poslušajte što su nam, za naš program, rekle Suzana Lepan Štefančić i Andrea Čović Vidović. 


Suzana Lepan Štefančić i Andrea Čović Vidović

posjet Radio Osijeku

posjet Radio Osijeku

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.