Hrvatski radio

Radio Osijek

Međunarodna konferencija o pametnim sustavima i tehnologijama

13.10.2016.

12:38

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku je danas otvorena trodnevna Međunarodna znanstvena konferencija o pametnim sustavima i tehnologijama na kojoj će biti predstavljeno 44 rada 130 autora iz 20 država .

Konferencija će sudionicima omogućiti platformu za razvoj i širenje znanstvenih i stručnih spoznaja o pametnim sustavima i tehnologijama, u prvom redu u području elektrotehnike, računarstva, komunikacijskih tehnologija, automatike, robotike, ali i svih drugih interdisciplinarnih područja i primjena. Skup organizira osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, a dekan Drago Žagar inimno je zadovoljan odzivom stručnjaka s obzirom na činjenicu da po prvi puta organiziraju ovakvu konferenciju: "Konferencija obrađuje teme pametnih sustava, pametnih uređaja i svih onih tehnologija koji pomažu ljudima u svakodnevnom životu, a koje ćemo u budućnosti sve više i više koristiti. Cilj je konferenciji okupiti znanstvenike na jednome mjestu kako bi razmijenili ideje i povezali se jer povezivanje je osnova kooperacije. Ovakva konferencija pomaže znanstvenicima da budu u tijeku s najnovijim spoznajama i steknu poznanstva kako bi mogli i u budućnosti surađivati.", rekao je, među ostalim dekan Žagar.

 

Cijelokupan program konferencije održava se u Hotelu Osijek, a sastoji se iz tri 'keynote' predavanja s uglednim znanastvenicima i stručnjacima iz područja pametnih sustava i tehnologija: prof. Francesco Grimaccia s Politecnico di Milano,  prof. Dieter Kraus s City University of Applied Sciences, Bremen i prof. Gregor Papa s Jožef Štefan Institute Ljubljana.

SST konferencija ima i bogati neformalni program tijekom kojeg će se svi sudionici obići najznačajnije dijelove grada Osijeka, otići na izlet u Baranju te uživati u tradicionalnim slavonskim i baranjskim jelima i pićima.

Više detalja o SST 2016 konferenciji možete vidjeti na ovom linku, a detaljan program na ovoj adresi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.