Hrvatski radio

Radio Osijek

Međunarodna konferencija "Sigurnost djece na internetu"

04.05.2016.

08:24

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodna konferencija „Sigurnost djece na internetu“ održana danas u Osijeku sažetak je rezultata projekta koji je trajao 18 mjeseci, obuhvatio više od 7 tisuća djece te pokušao odgovoriti na pitanje: kako poboljšati sigurnost djece na internetu?

U sklopu projekta „Safer Internet Centre Croatia: Making internet a good and safe place” (CEF-TC-2014-1 005), koordinator projekta Filozofski fakultet u Osijeku te partner Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirali su Međunarodnu konferenciju Sigurnost djece na internetu kojoj su nazočili članovi Insafe i INHOPE mreže. Svrha konferencije jest razmjena primjera dobre prakse i razmjena informacija s ciljem poboljšanja sigurnosti djece na internetu.  Insafe mrežu predstavio je Hans Martens, koordinator INSAFE mreže, Inhope mrežu predsjednica Amela Efendić, a o djelatnosti  Centra za sigurniji Internet  govorio je Boris Radanović koordinator za podršku i informiranje.

Rezultate nacionalnog istraživanja u Hrvatskoj predstavili su Daniela Šincek, te Tomašić Humer, M. Miličić i I. Duvnjak, a o  primjeru prakse rada CSI Austrije izlagala je Barbara Buchegger. "eSafety Label and Web We Want" izlaganje je Sabrine Vorbau, a iskustva i primjere dobre prakse iznio je Darko Ćorković, policijski službenik Odjela prevencije MUP.

Na skupu su predstavljene dvije regionalne mreže, Insafe i Inhope; rezultati nacionalnog istraživanja u Hrvatskoj, a spomenuta je problematika bila i tema panel diskusije. Govorili su, među ostalima,  koordinator za podršku i informiranje Centra za sigurniji Internet - Boris Radanović, predsjednica Inhope mreže- Amela Efendić, te policijski službenik Odjela prevencije MUP-a - Darko Ćorković. Koordinator projekta je Sveučilište J. J. Strossmayera Osijek, Filozofski fakultet, a partneri su: Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, Terrakom d.o.o (Terrakom) i Grad Osijek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.