Hrvatski radio

Radio Osijek

Međunarodna znanstvena konferencija Smart Systems and Technologies

12.10.2016.

13:27

Autor: Radio Osijek/VF/AB

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija osječkog sveučilišta domaćin je međunarodne IEEE konferencije Smart Systems and Technologies (SST 2016), koja traje do 14. listopada.

Konferencija pruža teorijsku i praktičnu platformu za znanstvenike i istraživače u području pametnih sustava i tehnologija u elektrotehnici, komunikacijama, računarstvu, upravljačkim sustavima, robotici kao i u interdisciplinarnim područjima istraživanja i primjene. 

"Konferencija ima za cilj istraživačima i stručnjacima omogućiti platformu za razvoj i širenje znanstvenih i stručnih spoznaja iz područja pametnih sustava i tehnologija, u prvom redu u području elektrotehnike, računarstva, komunikacijskih tehnologija, automatike, robotike, ali i svih drugih interdisciplinarnih područja i primjena - najavljuje dr. Goran Martinović u ime Organizacijskog odbora. Veliki utjecaj i značenja konferencije prepoznale su državne i međunarodne znanstvene i stručne ogranizacije pa je tako SST konferencija tehnički susponzorirana od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, IEEE Regije 8, Hrvatske Sekcije IEEE, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i HRO CIGRE organizacije.

SST konferencija se održava do petka, a ima i bogati neformalni program tijekom kojeg će svi sudionici obići najznačajnije dijelove grada Osijeka, otići na izlet u Baranju te uživati u tradicionalnim slavonskim i baranjskim delicijama.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.