Hrvatski radio

Radio Osijek

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva - 'Rijeka ljubavi' u Osijeku

17.10.2017.

11:58

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u Osijeku je u znaku podjele tisuću 'paketa života' u kojima se nalazi 17 osnovnih namirnica. Obilježava se diljem svijeta na današnji dan, 17.listopada, odlukom Ujedinjenih naroda.

 

"U Hrvatskoj ispod statističke granice siromaštva živi petina građana" - kaže predsjednica humanitarne udruge Rijeka ljubavi Štefica Čučak."Donaciju 'paketa života' sa 17 osnovnih namirnica omogućili su anonimni donatori, naši sugrađani, tvrtke, udruge. Stižu nam donacije u manjim količinama, ali humanitarna udruga Rijeka ljubavi daje sve od sebe kako bi mogli mjesečno barem donekle udovoljiti potrebe korisnika. Jedan paket ide svima jednako bez obzira na broj članova obitelji, jer nismo u mogućnosti osigurati veće količine" - istaknula je Šefica Čučak na prijepodnevnoj podjeli tisuću paketa humanitarne pomoći, uz koje je korisnicima dodijeljena i po jedna kašeta jabuka.

Čelnica udruge podsjetila je kako su se Grad Osijek i Osječko-baranjska županija uključili u gradnju skladišta za humanitarnu pomoć, istaknuvši kako za potrebe najsiromašnih Osječana humanitarna udruga 'Rijeka ljubavi' skrbi dodjelom tridesetak tona hrane na mjesec.
Iz 'Rijeke ljubavi' u povodu međunarodnog dana siromaštva pozivaju sve dobročinitelje "da se povežu u humanitarni lanac za donaciju hrane, da nitko u Osijeku ne ostane gladan".


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.