Hrvatski radio

Radio Osijek

Međunarodni dan jazza obilježen u Osijeku

30.04.2020.

20:29

Autor: Davor Lončarić

foto: D. Lončarić

foto: D. Lončarić

Foto: - / -

Udruga Plantaža u suradnji s Gradom Osijekom, Stožerom civilne zaštite Grada Osijeka, GPP-om te partnerskim udrugama Slama, ReArt, KultAkt, Plesni studio Shine i osječkim glazbenicima organizirala je program kojim obilježava Međunarodni dan jazza, 30. travnja.

Na prikolici osječkog tramvaja večeras su nastupili brojni vrhunski osječki glazbenici iz sastava NO Jazz BandSing Song SwingMorenos. Izmjenjivali su se na prikolici koju je vukao tramvaj od 18 do 21 sat na liniji od remize preko Trga Ante Starčevića do Višnjevca te nakon toga prema Mačkamami, Jugu 2 te do željezničkog kolodvora i okretišta na Zelenom polju. Mnoštvo pozitivne energije i dobre glazbe mogli su osjetiti brojni Osječani koji su pratili ovaj zanimljiv nastup na tramvajskim stajalištima, a mnogi su ih građani pratili glasnim pljeskom i pozdravljanjem. 

Tajnica udruge Plantaža Darija Walter pojasnila je kako je bilo planirano danas održati veliki jazz koncert na livadi uz osječku Tvrđu, no kriza izazvana epidemijom koronavirusa sve je prekinula, pa i njihove planove. Zato su uz pomoć grada, Stožera civilne zaštite, GPP-a i prijateljskih udrga uspjeli održati program uz pridržavanje mjera koje je propisao stožer civilne zaštite.

U prilogu, koji možete poslušati u nastavku, poslušajte što su za Radio Osijek izjavili glazbenici Davor Dedić, Dario Padovan i tajnica udruge Plantaža Darija Walter. Dio ozračja s ovog događaja možete pogledati i na društvenim mrežama Radio Osijeka

Međunarodni dan jazza - Osijek

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.