Hrvatski radio

Radio Osijek

Međunarodni dan studenata na FERIT-u

17.11.2022.

14:22

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Međunarodni dan studenata na FERIT-u

Međunarodni dan studenata na FERIT-u

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Međunarodni Dan studenata obilježen je na osječkom FERIT-u. U programu su se predstavili uspješni poduzetnici i tvrtke, a studenti su imali prigodu razgovarati o stručnoj praksi ili budućem zapošljavanju.

Kako je istaknuo izvanredni profesor dr.sc. Marinko Barukčić, prodekan za poslovanje, tehnologiju i suradnju s gospodarstvom Marinko Barukčić, ovo je samo jedan u nizu projekata kojim se na Fakultetu povezuju studenti i poslodavci: "Prvi put se na Fakultetu organizira ovakva vrsta predavanja u organizaciji Studentskog zbora, a mi smo ih naravno u tomu podržali. Bilo je zanimljivih tema i stručnih i općeg značaja. Bila je tu i zanimljiva Panel sekcija kroz koju su naši studenti, a i studenti koji su došli s drugih fakulteta, došli do zanimljivih i korisnih informacija. Ponajprije onih koje bi im mogle danas-sutra koristiti na razgovorima za posao kod traženja poslali i kod budućih poslova, te razvoja karijera", rekao je Barukčić i dodao kako je ovo samo jedno u nizu predavanja kojima studenti stupaju u kontakt s mogućim poslodavcima.


Predsjednika Studentskog zbora Luka Kavčić dodao je kako osnovni cilj prilikom osmišljavanja ovoga projekta bio dati studentima alternativu "običnim" predavanjima: "Željeli smo studentima omogućiti izravan kontakt s tvrtkama i istovremeno pružiti im neformalno druženje. Drago nam je da su došli i mnogi studenti s drugih fakulteta, ne samo onih tehničkih i da su imali prigodu ostvariti kontakt sa svojim možda i budućim poslodavcima. Imali su prigodu dobiti i informacije što sve mogu nakon studiranja, o tomu kako se ponašati na razgovoru za posao, pa sve do nekakvih tema o financijskoj pismenosti i mnogim drugima."

Izv. prof. dr. sc. Marinko Barukčić i Luka Kavčić iz Studentskog zbora

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.