Hrvatski radio

Radio Osijek

Međunarodni festival slikovnice "Čuvari priča"

30.06.2022.

12:47

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Čuvari priča

Čuvari priča

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Ljeto u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek već osmu godinu za redom započinje Čuvarima priča. Međunarodni festival slikovnice, traje od 30. lipnja do 2. srpnja 2022. godine, a ovogodišnja tema mu je Čudesno putovanje.

Uz Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek i Osječko ljeto kulture organizatori festivala su Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj, Austrijski kulturni forum i Udruga Breza.

Bit će to tri dana ispunjena radionicama, izložbama, pričaonicama, predstavama i glazbenim programom. Željki Mezić, Tihani Ostreš, Margareti Peršić, Danieli Skoković i Draženu Jerabeku ove godine pridružuju se nova imena: Dubravka Kolanović, Vernesa Smolčić, Manuela Vladić Maštruko, Bruno Mezić, Janko Cicvarić, Christian Thomas,… Neke ćemo imate prilike upoznati osobno, a neke kroz njihove radove. Većina programa održava se u prostorima Gradske i sveučilišna knjižnice Osijek, a izložba ilustracija i instalacija moći će se posjetiti u Kulturnom centru Osijek.

Program

Program

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Dubravka Pađen Farkaš

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.