Hrvatski radio

Radio Osijek

Međunarodni karate kup grada Osijeka

30.10.2018.

14:18

Autor: Radio Osijek

foto: priopćenje za javnost, Domagoj Šuster

foto: priopćenje za javnost, Domagoj Šuster

Foto: - / -

U organizaciji osječkog karate saveza održana je konferencija za novinare tijekom koje je najavljen Međunarodni karate turnir Grada Osijeka i odlazak osječkih karatista na Svjetsko prvenstvo u Madrid.

Konferenciji za novinare nazočili su predsjednici triju saveza – Joco Đukić, predsjednik Područnog karate saveza slavonsko-baranjskih županija, Danijel  Küfner, predsjednik osječko-baranjskog Karate saveza te Zvonko Biondić, predsjednik osječkog Karate saveza.

Čulo se kako će se u subotu 10. studenoga 2018. u velikoj dvorani NSD Gradski vrt u Osijeku, na četiri tatamija, održati Međunarodni karate kup Grada Osijeka koji će okupiti gotovo 500 natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva. Održat će se i natjecanje u para-karateu. Turnir se održava pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, a za medalje i pehare natjecat će se svi uzrasti, od cicibana do seniora, u katama i borbama. Posebno je naglašeno kako je ovaj turnir i bodovni turnir za natjecatelje koji su " pred vratima" Hrvatske karate reprezentacije. Pozvani su svi zaljubljenici u sport, a posebice u karate, da dođu u NSD Gradski vrt i uživaju u ovom olimpijskom sportu. Natjecanje počinje u 10 sati, a ulaz je besplatan.

Također, tijekom pressice najavljen je odlazak Hrvatske karate reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u karateu, koje će se održati u Madridu, u vremenu od 6. do 11. studenoga 2018. godine.
Osijek će na Prvenstvu svijeta predstavljati četvorica Osječana - Danijel Küfner, izbornik para-karate reprezentacije Hrvatske i član Odbora za para-karate pri WKF-u (Svjetskoj karate federaciji), trener i tajnik Područnog karate saveza slavonsko-baranjskih županija Domagoj Šuster, te natjecatelji u kolicima Ivica Vuković i Miroslav Rakić, inače članovi osječkog Karate kluba Hvidra. Istaknuta je želja za osvajanjem odličja, a javnost prijenos može gledati na karateworld.tv. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.