Hrvatski radio

Radio Osijek

Međunarodni marš protiv Monsanta Stop-GMO

19.05.2016.

12:54

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnici udruga Plantaža, Slama, Breza, Auksilium te Slobodne Hrvatske pozivaju sve građane da im se priključe na zajedničkom skupu u subotu u podne na trgu Ante Starčevića .

Ovo nije samo prosvjed protiv Monsanta i ostalih korporacija nego je i potpora malim poljoprivrednicima da nastave s uzgojem organske hrane te skretanje svjesnosti da se nalazimo u Slavoniji i Baranji, žitnici Europe i trebamo pomoći poljoprivrednicima da se razvijaju u tom smjeru, kaže predsjednica udruge Plantaža, mlade ekološke umjetničke organizacije Darija Gabrić te dodaje zašto na kraju ne bi jednoga dana bili među prvim ekološkim proizvođačima u Europi. Dugi niz godina ovakve i slične korporacije stvaraju svoje tržište i svatko od nas to može posvjedočiti. Dokaz je rajčica bez okusa te jagode koje nisu toliko slatke kao što su bile prije. Iako sve ovisi i o sušnom ili kišnom vremenu, sve su te organizacije dugi niz godina na našem području i zajedničkim snagama trebamo reći: mislim da bi bilo dosta, istaknula je Darija Gabrić.
Spriječiti možemo raznim načinima, sadeći vrt na balkonima, potaknuti mlade poljoprivrednike na ekološki uzgoj te od njih kupovati proizvode ili kupovati voće i povrće na tržnici umjesto u trgovačkim centrima. Svojom aktivnošću možemo utjecati na naše zdravlje i zdravlje djece, a prvi je korak dolazak na prosvjed u subotu. Dajmo svi skupa do znanja da ovo nema smisla i da je GMO čisti terorizam, naglasila je Darija Gabrić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.