Hrvatski radio

Radio Osijek

Međužupanijsko natjecanje mladih CK

08.04.2019.

16:46

Autor: Davor Lončarić

Međužupanijsko natjecanje mladih CK

Međužupanijsko natjecanje mladih CK

Foto: - / -

U Osnovnoj školi Matije Petra Katančića u Valpovu održano je proteklog vikenda Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. . . .

Natjecanje, u kojemu je sudjelovalo 10 ekipa u kategoriji podmlatka (osnovne škole) i 6 ekipa u kategoriji mladih (srednje škole) iz Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije, organiziralo je Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Valpova kao domaćin.

Uz natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta, učenici su na praktičnim radilištima prve pomoći, kroz unaprijed pripremljene scenarije i realistično prikazane ozlijede, pokazali visoku razinu pripremljenosti iz tog područja. Upravo se kroz praktična radilišta nastoji ukazati na važnost znanja prve pomoći u svakodnevnom životu. Važno je imati na umu da je ovo jedno od rijetkih natjecanja u kojima nije važno pobijediti, nego je važno ono znanje koje su natjecatelji stekli kroz pripremu i koje će nositi sa sobom tijekom cijeloga života.

"Zavidna razina znanja i vještina kod učenika rezultat je napornog dugotrajnog pripremanja ekipa i zasluga mentora, nastavnika osnovnih i srednjih škola te volontera Crvenog križa koji su pripremali ekipe. Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od četiri mjeseca i ovom im prilikom čestitamo na uloženom trudu i njihovom humanom opredjeljenju", istaknuo je Marko Đukić, predsjednik Crvenoga križa Osječko-baranjske županije.

Natjecanje je otvorio Goran Ivanović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, a nakon tri sata provjere znanja i vještina uslijedilo je proglašenje rezultata.

KATEGORIJA PODMLATKA:

1. MJESTO – Osnovna škola Antuna Mihanovića, Osijek

2. MJESTO – Osnovna škola Ladimirevci, Ladimirevci

3. MJESTO – Osnovna škola Bilje, Bilje

KATEGORIJA MLADIH:

1. MJESTO – Medicinska škola Osijek

2. MJESTO – Srednja škola Donji Miholjac, Donji Miholjac

3. MJESTO – Tehnička škola Virovitica, Virovitica

Prvoplasirane ekipe u obje kategorije predstavljat će svoje škole, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Osječko-baranjsku županiju na Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati 11. svibnja 2019. godine u Našicama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.