Hrvatski radio

Radio Osijek

Medvjedi u Gunji

26.02.2015.

17:35

Autor: Danijel Gurov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu akcije "Da ne budu gladni" hokejaši Medveščaka obilaze danas Slavoniju. U Gunji su osnovnoškolcima odnijeli paketiće, a obišli su i kontejnersko naselje. Potom su najavili odlazak u Lovas i Vukovar.

Iako su puno toga pročitali i čuli o strašnoj poplavi koja je pogodila županjsku Posavinu, kada su ušli u Gunju, kažu, ostali su bez riječi.
„Prvi puta sam ovdje, u biti većina nas je prvi puta tu. Definitivno su nam se oči otvorile i jako me potreslo kad sam vidio koliko su kuće uništene“, rekao je Mark Popović, a njegov suigrač Saša Martinović je dometnuo: „Baš nas je dirnulo ovdje kad smo došli. Jako tužno je vidjeti ljude da su sve izgubili. Nevjerojatno. Ali, evo, donijeli smo neke stvari. Mislim da će pomoći.“
Dvojica dječaka koji sa svojom obitelji privremeni smještaj imaju u kontejnerskom naselju, Teo i Leo Najtek, od Medvjeda su dobili paketić sa slatkišima. Do sada su ih gledali na televiziji, a sada su im pokazali gdje žive. „Gledali smo ja sam par puta kad ono počnu gubiti počnem se živcirati ali imao sam želju da ih vidim uživo i puno mi znači“, kaže Teo.


Hokejaši Medveščaka od prvog dana pomažu Gunji i pozivaju navijače da im se priključe i doniraju ljudima u nevolji. „I odlična je prilika da nakon što su cijelu sezonu proveli u Zagrebu u Ledenoj dvorani, da vide i ovu drugu stranu i posjete navijače ovdje koji žive u lošim uvjetima, da im zahvale za svu podršku“, ističe Andro Petani.
Nakon Gunje hokejaši KHL-a Medveščak ručali su s osnovnoškolcima u Lovasu, a nakon toga još jednu donaciju odnijeli socijalnoj samoposluzi u Vukovaru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.