Hrvatski radio

Radio Osijek

Memorijalno snajpersko natjecanje GROM 2019.

19.10.2019.

13:42

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Na osječkom Pampasu održan je jedinstveni spektakl, Memorijalno snajpersko natjecanje GROM 2019. Memorijal hrvatskih snajperista GROM zamišljen je kao sportsko-domoljubna manifestacija .

U športskom dijelu sastali su se najbolji snajperisti u Republici Hrvatskoj: pripadnici oružanih snaga, policije, specijalne policije ali i najbolji strijelci u Hrvatskoj. U drugom, domoljubnom dijelu dodjeljuje se nagrada za životno djelo ljudima koji su puno učinili za domovinu Hrvatsku, a nisu prepoznati. "Ovo je festival domoljublja i vjerojatno najveće natjecanje u gađanju iz puške velikoga kalibra", rekao je predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge, Darko Nađ. Nagrada "Ivica Repušić" ove godine odlazi u Vukovar, a dobivaju je zatočenice i zatočenici srpskih koncentracijskih logora. "Želja nam je bila da se na određeni način odužimo ljudima koji su, poslije poginulih, najviše propatili u Domovinskom ratu", naglasio je Nađ.
Dvjestotinjak sudinoka na natjecanju nastupaju u tri nacionalne discipline i jednoj međunarodnoj: malokalibarska puška s optičkim ciljnikom na 100 m, jurišna puška s otvorenim ciljnicima na 100 m i snajperska puška s optičkim ciljnikom na 300 m. "Međunarodna disciplina na 300 metara je slobodni izbor, a kako je ovo nacionalno natjecanje osnovali smo ju zbog ljudi koji su godinama dolazili da vide što to u Hrvatskoj ima, a da strancima nisu osigurana prva mjesta. Nakon nekoliko godina oni su postali naši prijatelji pa smo osnovali još jednu disciplinu u kojoj i oni mogu nešto osvojiti. Inače ove tri su nacionalne i prestižni naslov najbolji hrvatski snajperist ostat će zauvijek u Hrvatskoj", rekao je čelnik Organizacijskog odbora GROM-a, Franjo Ambrinac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.