Hrvatski radio

Radio Osijek

Meštrović - Dosta je! Nema više žutih kartona, samo crveni!

03.03.2019.

18:08

Autor: Željko Kovačević

Ivan Meštrović (foto Vedran Drabek)

Ivan Meštrović (foto Vedran Drabek)

Foto: - / -

Neposredno prije prvenstvenog susreta Osijeka i Slaven Belupa, predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović kratko se obratio novinarima rekavši kako će se u buduće Bočkajem baviti samo pravni zastupnici NK Osijeka.

Bočkaj je samo formalno-pravno igrač NK Osijeka, potvrdio je novinarima vidno ljut i razočaran predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović - "Sustav naših vrijednosti ne trpi izdaju i izdajnike, kukavice, nesportski život, neprofesionalce, i ne trpi ljude koji imaju peterosturuku plaću hrvatskog premijera, a ovako to vraćaju!" - izravan je bio predsjednik NK Osijeka Meštrović  

"Svjedočili ste prošli tjedan mom otvorenom pismu, gdje sam istaknuo kako je dosta nekim stvarima u NK Osijeku. Neki su mi prigovorili da je moj riječnik bio pregrub te da termini poput izdaje i izdajnika ne stoje. Nemili događaj od prije dva dana pokazao je da termini itekao stoje! Jer što je izdaja i izdajnik nego netko tko dvije noći prije najvažnije utakmice ove kalendarske godine, za svoj klub dozvoli sebi da izađe na narodnjački koncert i da u sitnim noćnim satima cijelo večer uživa alkohol, i onda napravi, ne incident, nego nešto što je na granici prekršaja ili zločina što će utvrditi nadležne institucije." - gotovo u dahu je ispalio Meštrović.

"Sustav naših vrijednosti ne trpi takve poremećaje. Sustav vrijednosti u NK Osijeku ne trpi izdaju, ne trpi kukavičluk poput napuštanja mjesta incidenta. Sustav naših vrijednosti ne trpi naprofesionalizam u kontekstu opuštanja, na taj način, dvije ili tri noći prije važnog događaja, i sustav naših vrijednosti ne trpi da netko tko je opetovano upozoravan, a sad sam se naučio da je ovo posljednji puta, napravi što je napravio!" - nakon što je ukazao na ono što neće trpjeti predsjednik NK Osijeka Meštrović istaknuo je nova pravila. 

"Netko tko je dobio četiri "žuta kartona" do sada, a svrha je da se da jedan, pa crveni, dovela je do toga da u Osijeku više nema žutih kartona! Od sada samo crveni." - zaprijetio je Meštrović

Bočkaja predsjednik više ne želi vidjeti ni nacrtanoga.

"Netko tko svojim ponašanjem baci ovakvu ljagu na ime i ugled institucije zaslužuje najsnažniju osudu i kaznu. NK Osijek je sportsko društvo! NK Osijek niti je korektivna, niti odgojna, niti ustanova za liječenje od ovisnosti, tako da mjesta empatiji ovdje nema! NK Osijek je navedenog igrača prošle godine platio milijun i pol kuna i ovakvo ponašanje zaslužuje samo osudu. A implikacije događaja su puno veće nego što možete zamisliti. Osim što je učinjena golema materijalna šteta ozlijeđena je i djelanica, i to ni manje ni više nego jednog od glavnih sponzora kluba. Što mislite kako će izgledati kada vodstvo te kompanije zamolim da pomognu NK Osijeku? - pitao novinare Meštrović no umjesto odgovora dobio je pitanje o svojoj odgovornosti - "Odgovoran sam ja. Nije ovo jedini slučaj, ali ovo je slučaj koji će donijti promjene! Nismo rehabilitacijska, ni odgojna, ni korektivna ustanova. Ovo je profesionalni klub! Postoji doduše odgojna komponenta, a to je škola nogometa, ali takvo što ne bi prošlo ni u školi nogometa, a kamoli u profesionalnom pogonu. Prevelike su to plaće za ovaj dio Hrvatske i općenito u Hrvatskoj da bi ovako što opraštali!" - rezolutan je bio Meštrović. Znači li to da Bočkaj više nije igrač NK Osijeka? Pitali su novinari dalje.   

"Petar Bočkaj je izbačen iz NK Osijeka. On je izbačen kao individua za koju ne želim da bude prisutna u NK Osijeku ni na koji način osim formalno-pravno, a NK Osijek će i u formalno-pravnom smislu ići za nadoknadom štete koju nam je prouzročio taj igrač. On je i dalje ugovorni igrač NK Osijeka, a naš pravni tim će vidjeti kako možemo povratiti barem djelomično što smo u njega uložili, a on nam je na ovako "lijep način" vratio!" 

A je li se čuo s Bočkajem?   

"Ja se ne čujem s igračima ni kada je dobro, a ovo je preozbiljna stvar da bi sve prošlo s isprikom. Ponavljam, sustav naših vrijednisti ne trpi izdaju i izdajnike, kukavice, nesportski život, neprofesionalce, i ne trpi ljude koji imaju peterosturuku plaću hrvatskog premijera, a ovako to "vraćaju"! Nitko nam neće nedostajati. Europske mnomčadi slabe i pojačavaju se. Tako će biti i u NK Osijeku. Ne možete reći da smo dolaskom Abazaja ili Lasla slabiji. Sve momčadi poput naše pojačavaju se na mjesečnoj bazi ako treba!" - zaključio je predsjdnik NK Osijeka, a Osijek poveo 1:0.

Bočkaj ( foto D. Javorović, Pixsel)l

Bočkaj ( foto D. Javorović, Pixsel)l

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.