Hrvatski radio

Radio Osijek

Mi, djeca Majke Zemlje

11.03.2020.

13:52

Autor: Raadio Osijek

fotografije OBŽ

fotografije OBŽ

Foto: - / -

Do 13. ožujka u uzvratnom posjetu u Bilju su učenici i učitelji škola iz Poljske, Litve i Portugala u sklopu projekta „Mi djeca Majke Zemlje“, a danas je sudionike projekta, 46 učenika i učitelja, u sjedištu Osječko-baranjske županije primio zamjenik župana Goran Ivanović.

Osnovna škola Bilje partner je u ERASMUS+ projektu „We Children of Mother Earth“ / „Mi djeca Majke Zemlje“ u komu sudjeluju i osnovne škole iz Poljske, Litve, Portugala, Turske i Rumunjske, a bavi se jednom od važnih tema današnjice - očuvanjem i zaštitom okoliša. Projekt je organiziran preko Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a sastavni dio projekta je i međunarodna razmjena učenika i učitelja.

Tom prigodom nazočni učenici i učitelji predstavili su zamjeniku župana svoj projekt, koji se zasniva na očuvanju i zaštiti pitke vode, čistog zraka i zdrave hrane te naglasili kako ujedno omogućava svim sudionicima da upoznaju kulture drugih naroda Europe. Posjet sjedištu Županije i upoznavanje s načinom funkcioniranja regionalne samouprave samo je jedna od pratećih aktivnosti sudionika projekta, dok se glavne aktivnosti provode ponajviše u radionicama. Učenici iz Bilja i njihovi gosti posjetit će i Zoološki vrt u Osijeku te Kopački rit.

 

/priopćenje OBŽ/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.