Hrvatski radio

Radio Osijek

MI Ravlić i našička pekara Centar filantropi godine

26.06.2020.

12:08

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Zaklada Slagalica

Foto: Zaklada Slagalica

Foto: - / -

Zaklada Slagalica dodijelila je osmu po redu Nagradu „Johann Kohlhoffer“ za filantropa iz korporativnog sektora za Slavoniju i Baranju. Dobitnici nagrade su tvrtka Mesna industrija Ravlić d.o.o. iz Osijeka i Centar, obrt za pekarsku proizvodnju i trgovinu iz Našica.

"Iznimno je važno brinuti o zajednici i pojedincima koji u njoj stvaraju te svojim nesebičnim angažmanom, bio on financijske ili neke druge prirode, poslati poruku solidarnosti, otvorenosti i uključivosti. Upravo ovi poslovni subjekti svoje poslovanje temelje na spomenutim vrijednostima i u ime Zaklade im na tome i čestitam. Hvala što ste dio zajednice i što brinete o njoj. Čestitam dobitnicima Nagrade i želim im uspješnu poslovnu godinu", istaknula je na dodjeli upraviteljica Zaklade Slagalica Branka Kaselj.

Uz nagrade za filantropa iz korporativnog sektora, Zaklada je dodijelila i posebna priznanja organizacijama/ustanovama i pojedincima koji su se u novonastalim okolnostima aktivirali i svojim angažmanom poboljšali kvalitetu života u zajednici. "Želja nam je istaknuti one koji su tijekom krizne situacije organizirali različite inicijative i akcije i time povećali kvalitetu života u zajednici. Ovo su samo neki primjeri dobre prakse, a Zaklada čestita i svim pojedincima, organizacijama i ustanovama koji su se na bilo koji način aktivirali i pokazali kako je briga o zajednici važan segment razvijanja društva koje njeguje solidarnost, filantropiju i građanski aktivizam", dodala je Kaselj i čestitala svim dobitnicima priznanja.
Posebna priznanja za filantropske građanske inicijative u vrijeme Covid-a19 dobili su: Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku za projekt “HNK u Osijeku za maturante", u sklopu kojega je s dramskim ansamblom osmišljena aktivnost snimanja video uradaka koji su na službenom Youtube kanalu kazališta objavljeni kao pomoć maturantima u ponavljanju gradiva za državnu maturu, Tvrtka Bamboo Lab za kreiranje platforme naruči2GO za besplatno oglašavanje manjih proizvođača hrane, Glas Slavonije i Sportsko rekreativna udruga Žuti šešir za inicijativu i sudjelovanje u prvoj osječkoj online utrci „Pet za KBC“ u sklopu koje je sav prikupljeni prihod od utrke doniran osječkom KBC-u.
Zaklada Slagalica Nagradu Johann Kohlhoffer dodjeljuje tvrtkama i obrtima koji su tijekom protekle godine na najdjelotvorniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od općeg interesa, te koji svojim ljudskim, materijalnim ili financijskim resursima postavljaju standarde kojima bi trebalo težiti u području društveno odgovornog ponašanja.

Galerija
Foto: Zaklada Slagalica, Foto: -/-
Foto: Zaklada Slagalica, Foto: -/-Foto: Zaklada Slagalica, Foto: -/-slagalica3.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.