Hrvatski radio

Radio Osijek

Mihael Sklizović i Zrinko Miličić pobjednici su 14. natjecanja orača OBŽ

05.05.2017.

11:51

Autor: Mirta Milas

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječko-baranjska županija, Udruga natjecatelja u oranju Osječko-baranjske županije, općina Bilje i Savjetodavna služba organizatori su 14. županijskog natjecanja orača koje se održava uz cestu Bilje-Osijek.

Sedam natjecatelja odmjerava snage u dvije kategorije: ravnjak i premetnjak. Kiša i loše vrijeme nisu pokolebali prošlogodišnjeg pobjednika Mihaela Sklizovića iz Rakitovice koji ima novi cilj-pobijediti na državnom natjecanju početkom rujna u Zagrebu.  

Siniša Hrgović uz Savjetodavne službe, potpredsjednik Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača i trener hrvatske reprezentacije u oranju istaknuo je kako je ovo prvo od šesnaest županijskih natjecanja u oranju. Iako je vještina orača jako važna, važno je imati i dobar plug kako bi se postignuli vrhunski rezultati.

Natjecatelja je manje nego prošle godine, no to nije zbog lošeg vremena, nego zbog ranog održavanja natjecanja: poljoprivrednici još uvijek nisu zasijali proljetne kulture. Ipak, sedam je natjecatelja sasvim dovoljno i "oni će se danas morati potruditi da izbore što bolje mjesto, kako bi izborili plasman na državno, a potom možda i na svjetsko natjecanje orača. Imate dobre orače ovdje, sve ih poznajem jako dobro i mislim da iz godine u godinu napreduju", rekao je Hrgović.

Pobjednici prošlogodišnjeg Državnog natjecanja u oranju Saša Višak i Zoran Piskač  ove godine sudjelovat će na Svjetskom natjecanju orača u dalekoj Keniji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.