Hrvatski radio

Radio Osijek

Milaković: "Dostavit ćemo sugrađanima 100 porcija šarana i kalendare"

06.01.2021.

12:10

Autor: Radio Osijek/ HINA

foto: arhiva

foto: arhiva

Foto: - / -

Zamjenik vukovarskog gradonačelnika iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Milaković i ove godine nastavlja tradiciju obilježavanja pravoslavnog Badnjaka podjelom pečene ribe, ali u nešto drugačijem obliku zbog pandemije koronavirusa.

"Za razliku od ranijih godina, kada su članovi KUD-a "Sloga" na Badnji dan, u tradicionalnim nošnjama, u centru grada dijelili porcije girica, čaj i voće, ove godine zbog poznate epidemiološke situacije to moramo učiniti na drugačiji način. Tako će naši volonteri dostaviti na kućne adrese 100 porcija šarana i pravoslavne kalendare sugrađanima koji su se javili u emisiju Radio-Dunava, u nadi da ćemo dogodine to moći učiniti ponovo družeći se na javnom prostoru u centru Vukovara, kazao je Srđan Milaković.
Podsjetio je kako je tradiciju podjele pečene ribe na pravoslavni Badnjak u Vukovaru u suradnji s vukovarskim KUD-om "Sloga" počeo prije četiri godine i da su je građani prihvatili, a razveselili su joj se i građani slabijeg imovnog stanja koji si možda ne mogu priuštiti posni obrok.
Svim pravoslavnim vjernicima sretan Badnji dan i predstojeći Božić, Milaković je čestitao tradicionalnim pozdravom 'Mir Božji, Hristos se rodi!'.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.