Hrvatski radio

Radio Osijek

Milan Bandić - Vukovar treba "popeglati" da izgleda kao Jelačić plac

09.08.2016.

13:08

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Vukovaru je danas, ispred zgrade Željezničkog kolodvora, predstavljena "Koalicija za Premijera i potpisan koalicijski sporazum između BM 365 Stranke rada i solidarnosti, Narodne stranke: Reformisti, Novog vala – Stranke za razvoj, HSS-a Stjepan Radić i Bloka umirovljenika zajedno.

U Vukovaru je danas, ispred zgrade Željezničkog kolodvora, predstavljena Koalicija za Premijera i potpisan koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima između BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, Narodne stranke: Reformisti, Novog vala – Stranke za razvoj, HSS-a Stjepan Radić i Bloka umirovljenika zajedno.

Koaliciju su u ime svojih stranaka potpisali Milan Bandić, Radimir Čačić, Ljubo Jurčić, Jurica Šoić i Milivoj Špika. Govoreći o razlozima dolaska u Vukovar na mjesto gdje je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman stigao Vlakom mira u lipnju 1997. godine, Milan Bandić je rekao kako, ukoliko pobjedi na izborima, prva zadaća njegove vlade biti obnova Vukovara.

„Ovo je sramota. A za to su odgovorni oni koji i ovaj puta pretendiraju da preuzmu odgovornost za Hrvatsku. A ništa nisu napravili kroz sve Vlade u kojima se izmjenjuju zadnjih 26 godina. To je davno trebalo „popeglati“ da izgleda kao Jelačić plac. I bit će nakon 11. rujna jer ova je Koalicija jamstvo da će Hrvatska napokon krenuti pravim putem. Hrvatska zaslužuje ravnomjeran razvoj" - istaknuo je Bandić.

„Ovo je koalicija znanja, struke i kompetencije. Ovo je koalicija rada, solidarnosti, zajedništva i odlučnosti. 11. rujan neka ljudi iziđu na izbore i glasaju za sebe, za bolji život. Ako žele živjeti kao što žive građani Zagreba, neka glasaju za Koaliciju za premijera.  Ukoliko žele glasati za eksperimente, neka glasaju za one koji su ih doveli na prosjački štap. Svatko je kovač vlastite sreće – zaključio je Bandić.

„Okupljajmo ljude, ne dijelimo ih. Na prošlim izborima se jasno pokazalo ogromno razočaranje hrvatskih građana i lijevim i desnim, kao i dokazana nesposobnost i lijevih i desnih. To potiče građane da glasaju za centar i da rješenje traže izvan tih ideoloških polova“ - rekao je prilikom predstavljanja koalicije Radimir Čačić predsjednik Narodne stranke - Reformista.

Čelnik Novog vala – Stranke razvoja Ljubo Jurčić poručio je kako: „Za upravljati državom treba imati iskustvo, znanje i energiju. I to ni u jednoj drugoj koaliciji nećete naći. Te koaliciji i stranke vode pripravnici kojima je to prvi posao. U našoj Koaliciji za premijera naći ćete iskustvo, znanje i iskustvo”, rekao je Jurčić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.