Hrvatski radio

Radio Osijek

Milan Blagojević i Sanja Bježančević vode SDP

28.11.2021.

10:17

Autor: Davor Lončarić

foto: Facebook- Blagojević, Bježančević i Boris Piližota

foto: Facebook- Blagojević, Bježančević i Boris Piližota

Foto: - / -

Ovog je vikenda održan prvi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u, na kojem su birani predsjednici, potpredsjednici te članovi općinskih, gradskih i županijskih odbora. Osječki SDP vodit će Milan Blagojević, a SDP Osječko-baranjske županije Sanja Bježančević, priopćeno je iz stranke.

Nakon prvog kruga unutarstranačkih izbora predsjednik SDP-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji ostaje Ranko Ostojić, a predsjednik SDP-a u Krapinsko-zagorskoj županiji ostaje Siniša Hajdaš Dončić. Predsjednik SDP-a u Zagrebačkoj županiji i dalje će biti Mihael Zmajlović, u Varaždinskoj županiji saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, u Istarskoj županiji gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, u Požeško-slavonskoj Mitar Obradović, a u Sisačko-moslavačkoj županiji Kristina Ikić Baniček, koja je ujedno izabrana i za predsjednicu SDP-a Grada Siska.

Novoizabrani predsjednici županijskih organizacija su Ivica Lukanović u Primorsko-goranskoj županiji, Jure Zubčić u Zadarskoj županiji, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Krešimir Čulinović u Ličko-senjskoj županiji, Mario Vučinić u Brodsko-posavskoj županiji, Sanja Bježančević u Osječko-baranjskoj županiji, Goran Heffer u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Tomislav Golubić u Koprivničko-križevačkoj županiji, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović u Karlovačkoj županiji.

U drugom krugu izbora birat će se predsjednik SDP-a u Šibensko-kninskoj županiji između Karla Klarina i Ivana Rajića.

Novi predsjednik SDP-a u Rijeci je riječki gradonačelnik Marko Filipović, u Osijeku Milan Blagojević, a u Splitu Damir Barbir.

Predsjednik SDP-a u Zagrebu birat će se u drugom krugu između Viktora Gotovca i Mateja Mišića.

Izbori za vodstvo SDP-a Međimurske županijske su odgođeni zbog ponavljanja lokalnih izbora u toj županiji u nedjelju. Izbori u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su također odgođeni.

Popis izabranih predsjednica i predsjednika županijskih organizacija i njihovih sjedišta u Slavoniji i Baranji:

Osječko-baranjske – Sanja Bježančević
Grada Osijeka – Milan Blagojević

Vukovarsko-srijemske – Goran Heffer
Grada Vukovara – Biljana Gaća

Virovitičko-podravske – Mate Vukušić
Grada Virovitice – Marko Slavić

Brodsko-posavske – Mario Vučinić
Grada Slavonskog Broda – Anto Ravlić

Požeško-slavonske – Mitar Obradović
Grada Požege – Dinko Zima

Milan Blagojević obratio se na Facebooku: "Hvala svakoj kolegici i svakom kolegi na podršci koju ste mi danas dali. Sve vas molim da mi istu podršku date i u periodu koji je pred nama! Čestitam novoizabranim članicama i članovima Gradskog odbora i Predsjedništva Osijek. Čestitam novom vodstvu Županijske organizacije i želim vam svu sreću u radu. Čestitam svim kolegicama i kolegama širom Hrvatske na izboru. Na nama je sad odgovornost da fokus SDP-a bude na borbi za ekonomsku i socijalnu slobodu, jednakost i solidarnost u Hrvatskoj. U toj borbi ne smijemo podbaciti. I nećemo!".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.