Hrvatski radio

Radio Osijek

Milanović u Borovu odao počast dvanaestorici poginulih redarstvenika

03.05.2022.

13:56

Autor: HRT/Radio Osijek/TM

Milanović u Borovu

Milanović u Borovu

Foto: Tomislav Bušljeta / Ured predsjednika Republike Hrvatske

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović odao je danas počast i položio vijenac ispred Spomen-obilježja poginulim hrvatskim redarstvenicima u Borovu.

Predsjednik Milanović vijenac je položio povodom 31. godišnjice tragične pogibije dvanaestorice pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili i masakrirali 2. svibnja 1991. u Borovu, tadašnjemu Borovu Selu.

Toga dana u Borovu Selu iz zasjede ubijeni su: Stjepan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Petrušić, Janko Čović, Željko Hrala i Mladen Čatić, a u napadu je ranjen 21 policajac.

Uz predsjednika Milanovića pri polaganju vijenca ispred Spomen-obilježja u središtu Borova, u spomen na ubijene pripadnike Specijalne policije iz Vinkovaca, bili su savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.