Hrvatski radio

Radio Osijek

Milena Cesar-nova predsjednica Udruženja obrtnika Osijek

21.12.2016.

14:20

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na prebožićnom okupljanju obrtnika sinoć izabrana predsjednica Udruženja obrtnika Milena Cesar istaknula je kako je godina na izmaku bila uspješna . Petnaest je obrta više u odnosu na proteklu godinu tako je u Osijeku danas 1 629 obrtnika.

U Udruženju obrtnika u Osijeku nastavit će aktivnosti koje su provodili u ovoj godini. Svoje su članove osposobljavali za deficitarnja zanimanja: dijagnostičare kvarova na motornim vozilima i montere regulacijskih sustava u pametnim kućama. Nakon osposobljavanja u Hrvatskoj, nove znanja i vještine u idućoj godini stjecat će u inozemstvu. Brojni problemi obrtnika, rekla je Milena Cesar, riješeni su zahvaljujući savjetovanjima u sklopu "Pametnog četvtka". Obrtnici su na taj način, među ostalim, mogli predstaviti svoje usluge i prozvode, doznati pojedinosti o novim zakonima, porezima i natječajima. I dalje će se organizirati manifestacije poput "Noćnog friza" kojima obrtnici promoviraju i unaprjeđuju svoj rad. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.