U okviru projekta Central Danube Tour te u suradnji s timom „Taste of Croatia“ do sada su organizirane dvije cjelodnevne enogastro radionice u Osijeku i Vinkovcima na temu primjene suvremenih trendova u kulinarstvu. Novi ogled u pripremi domaćih jela nastavljen je pripremom dunavskih specijaliteta.
Treća radionica i ovoga puta bila je svojevrsno „mini master chef“ natjecanje između učenika Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i Srednje strukovne škole Vinkovci.
Brendiranje i razvoj jedinstvene prekogranične turističke destinacije Srednjeg Dunava, uz jačanje dionika u turizmu i povećanje vidljivosti turističke ponude - cilj je projekta Central Danube Tour. A eno-gastro radionice, posvećene primjeni suvremenih trendova u kulinarstvu, prilika je da učenici i njihovi profesori pokažu najbolje od svojega umijeća i stečena znanja.
Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje projekt Central Danube Tour provodi u suradnji s partnerima: Osječko-baranjskom Županijom, Autonomnom pokrajinom Vojvodina, Gradom Ilokom i Dunavskim centrom za kompetenciju.
,,Central Danube Tour" financiran je u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014. - 2020, a njegova ukupna vrijednost iznosi 575.856,20 eura - podsjetila je Ivana Jurić iz Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, istaknuvši kako se projekt nizom aktivnosti provodi do ožujka iduće godine.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.