Hrvatski radio

Radio Osijek

"Mini master chef": Eno-gastro radionica za učenike iz Vinkovaca i Osijeka

25.05.2018.

13:39

Autor: Marija Petrinović

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

U okviru projekta Central Danube Tour te u suradnji s timom „Taste of Croatia“ do sada su organizirane dvije cjelodnevne enogastro radionice u Osijeku i Vinkovcima na temu primjene suvremenih trendova u kulinarstvu. Novi ogled u pripremi domaćih jela nastavljen je pripremom dunavskih specijaliteta.

Treća radionica i ovoga puta bila je svojevrsno „mini master chef“ natjecanje između učenika Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i Srednje strukovne škole Vinkovci.

Brendiranje i razvoj jedinstvene prekogranične turističke destinacije Srednjeg Dunava, uz jačanje dionika u turizmu i povećanje vidljivosti turističke ponude - cilj je projekta Central Danube Tour. A eno-gastro radionice, posvećene primjeni suvremenih trendova u kulinarstvu, prilika je da učenici i njihovi profesori pokažu najbolje od svojega umijeća i stečena znanja.

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje projekt Central Danube Tour provodi u suradnji s partnerima: Osječko-baranjskom Županijom, Autonomnom pokrajinom Vojvodina, Gradom Ilokom i Dunavskim centrom za kompetenciju.

,,Central Danube Tour" financiran je u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014. - 2020, a njegova ukupna vrijednost iznosi 575.856,20 eura - podsjetila je Ivana Jurić iz Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, istaknuvši kako se projekt nizom aktivnosti provodi do ožujka iduće godine.


Galerija
foto:  RRASiB/press služba, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.