Hrvatski radio

Radio Osijek

Ministar Banožić dodijelio Ugovore o darivanju

03.10.2019.

13:25

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Ministar državne imovine Mario Banožić nazočio je sastanku koordinacije gradonačelnika i načelnika Osječko- baranjske županije. Raspravljalo se o 105 zahtjeva s područja Osječko-baranjske županije, a dodijeljeni su Ugovori o darivanju koji stoje i po desetak godina u Ministarstvu.

"Temeljem sastanka koji smo održali sa svim županima između Ministarstva državne imovine i zajednice župana početkom listopada ove godine pokušali smo utvrditi od svih tih projekata odnosno želja koje su jedinice lokalne samouprave sa svih područja i županija, pa tako i Osječko - baranjske županije, koje su podnijele zahtjev Mistarstvu državne imovine. Tu je i 105 zahtjeva s područja Osječko-baranjske županije u kojima ćemo danas razgovarati, koji iz određenog razloga stoje u fazi pripreme. U konačnici danas dodjeljujemo Ugovore o darovanju koji stoje i po desetak godina u Ministarstvu", rekao je ministar državne imovine Mario Banožić. Tu je još jedan oblik upozorenja da do 31. prosinca 2019. godine svi gradonačelnici načelnici imaju pravo podnijeti zahtjev za upis vlasništva gdje je upisana Republika Hrvatska. Riječ je o imovini ili infrastrukturi koje je u funkciji jedinica lokalne samouprave, prije svega govorimo o školama, domovima i raznoj infrastrukturi koja pridonosi kvaliteti građana u samom mjestu. Razgovaralo se i o većim projektima: rješavanje prostora za potrebe KBC-a isto tako starog prostora OLT-a koji pored sebe dobiva jedan oblik kampusa. Imamo više zainteresiranih subjekata, čestica je velika i pokušat ćemo danas saslušati nekoliko aktera, vidjet koje je područje interesa i na koji način uopće krenuti od parcelizacije pa kasnije isto tako darovanja odnosno kupoprodaje zemljišta. Danas imamo tri ugovora o darovanju za koje nisu obrađene procjene vrijednosti, riječ je o darovanju jedinicama lokalne samouprave koje idu u korist prometnoj i društvenoj infrastrukturi ukupne površine 4.500 četvornih metara u Belom Manastiru, Semeljcima i Vladislavcima te jedna tabularna izjava za Područnu školu Kuševac.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.