Hrvatski radio

Radio Osijek

Ministar branitelja Tomo Medved u Vukovaru

31.10.2020.

15:04

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Novootvoreni obnovljeni vukovarski Vodotoranj obišao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Uoči blagdana Svih svetih, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položio je vijenac u spomen na branitelje i civile stradale tijekom agresije na Vukovar.

Ministar Medved obišao je novootvoreni, obnovljeni Vodotoranj za kojega je rekao da je izrazito važan nacionalni projekt jer je on simob obrane Vukovara, ali i cijele Republike Hrvatske.
"Ono što me raduje je da će on, kao što je bio simbol zajedništva u obrani Vukovara i sada u prikupljanju sredstava za obnovu, da će i u perspektivi biti simbol zajedništva hrvatskoga naroda. Ovo je izrazito snažan doprinos očuvanju sjećanja na žrtvu i herojsku obranu Vukovara.
Obnovljeni Vodotoranj odašilje snažnu poruku hrvatskome narodu da gradimo društvo perspektive, ali da ne zaboravljamo povijest i žrtvu, naše branitelje i sve što smo proživjeli u našoj novijoj hrvatskoj povijesti", naglasio je ministar Tomo Medved.
Upitan što će biti ove godine s Kolonom sjećanja, ministar Medved je odgovorio da Grad Vukovar ima nekoliko varijanti prijedloga, a sljedećeg tjedna na sastanku u Ministarstvu branitelja, zajedno s gradonačelnikom Vukovara, načelnikom Škabrnje i ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo analizirat će sigurnosnu situaciju te u skladu s procjenama donijeti program koji će se temeljiti na dostojanstvenom obilježavanju toga dana.

Ministar Medved na Memorijalnom groblju

Ministar Medved o Koloni sjećanja

Ministar Medved o Zakonu o civilnim žrtvama

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.