Hrvatski radio

Radio Osijek

Ministar državne imovine Goran Marić posjetio Županiju

27.11.2017.

14:40

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je kako je strateški cilj i interes njegova Ministarstva aktivirati svaku nekretninu i svu imovinu u državnom vlasništvu s ciljem otvaranja novih radnih mjesta, posebice u Slavoniji iz koje se stanovništvo iseljava.

Ministar Marić je ocijenio kako svaki novi riješeni predmet iz toga područja znači najmanje jedno novo radno mjesto, koje puno znači u današnje vrijeme".
Izvijestio je kako se većina predmeta iz djelokruga rada Ministarstva odnosi na probleme jedinica lokalne samouprave, do sada je na svim tim predmetima radila samo jedna osoba, no od sada se stvari mijenjaju.
Na upit novinara zna li se točno koliko državne imovine ima Županija i koliko nije u funkciji, Marić je odgovorio kako se točan broj ne zna pa očekuje da sve jedinice lokalne samouprave dostave popis nekretnina koje imaju na svome području, kako bi ih Ministarstvo moglo što brže staviti u funkciju.
Registar državne imovine koji se odnosi na nekretnine nije potpun niti točan, a bez suradnje s jedinicama lokalne samouprave ne možemo ga ažurirati. Neki su to već učinili, a oni drugi su obećali da će to ubrzo napraviti. Time će napraviti uslugu i sebi jer ćemo brže rješavati njihove probleme, poručio je Marić.
Anušić je izvijestio da su gradonačelnici i općinski načelnici dobili informacije i instrukcije kako što brže državnu imovinu staviti u funkciju gospodarstva ili same lokalne samouprave. Imovinsko-pravni odnosi su ključ problema svakog projekta, jer se bez toga ne može izraditi projektna dokumentacija, niti realizirati projekt, istaknuo je Anušić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.