Hrvatski radio

Radio Osijek

Ministar Lovro Kuščević u Slavoniji

10.05.2017.

13:29

Autor: Radio Osijek/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević u Slavonskom Brodu i Vukovaru uručio je rješenja o dodjeli financijske potpore za infrastrukturne projekte u jedinicama lokalne samouprave u Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji

Ministar Kuščević u Slavonskom Brodu uručio je rješenja o dodjeli 1,86 milijuna kuna potpore za infrastrukturne projekte 16 jedinica lokalne samouprave u Brodsko-posavskoj županiji za čije je ostvarenje potrebno ukupno 10,68 milijuna kuna. 

"Regionalni razvoj je jedna od najvažnijih karika razvoja Hrvatske. Preko niza projekata nastojimo izjednačiti taj razvoj", rekao je Kuščević te dodao da su tu i projekti energetske obnove pa je u tijeku obnova pet škola, a za obnovu se prijavilo još deset te petnaestak višestambenih zgrada. Kuščević priznaje da iznos dodijeljenih sredstava nije velik, ali da je "u okviru mogućnosti ministarstva".  "Novčana sredstva bit će utrošena za izgradnju pješačkih staza i obnovu ulica. To je ono što stanovnicima treba", rekao je Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije te zahvalo ministarstvu na potpori.   
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja ove će godine jedinicama lokalne samouprave dodijeliti ukupno 40 milijuna kuna potpora za infrastrukturne projekte. Kuščević je potvrdio kako očekuje da će  prije ljetne stanke u radu Hrvatskog sabora biti usvojen i zakon na temelju kojeg će se subvencionirati kupnja prve stambene nekretnine za mlade obitelji. "Očekujemo da će na taj način stambeno pitanje riješiti 1500 mladih obitelji", rekao je ministar.

U Vukovaru je ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević predao odluke o sufinaciranju 20 projekata za poboljšanje komunalne infrastrukture i standarda u općinama i gradovima Vukovarsko-srijemske županije. Vrijednost im je 8,6 milijuna kuna, od čega Ministarstvo sufinancira nešto više od tri milijuna kuna.
Ministar je istaknuo da Vlada u skladu s politikom regionalnog razvoja želi pomoći gospodarski oporavak Slavonije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.