Hrvatski radio

Radio Osijek

Ministar Marić dodijelio ključeve stanova socijalno ugroženim obiteljima

17.04.2018.

14:47

Autor: Mirta Milas

Foto:HRT/M.Milas

Foto:HRT/M.Milas

Foto: - / -

Odluka o dodjeli stanova donesena je krajem godine na sjednici Vlade u Osijeku, a sada je i realizirana. Potvrda je to da Grad i Županija djeluju zajednički na zadovoljstvo svojih građana, rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Ministar državne imovine  Goran Marić izjavio je kako treba vratiti život u Slavoniju i dodao:"Ima puno predmeta, puno potencijala i s obzirom na agilnost i na angažiranost u Gradu i Osječko-baranjskoj županiji koji jednostavno tjeraju resorno ministarstvo na još veću aktivnost, veselimo se svim novim projektima, odredili smo rokove u kojima će se odraditi i oni će biti temelj za novu gospodarsku aktivnost i novo zapošljavanje, a time i stvaranja pretpostavki za ostanak ponajprije mladih u Slavoniji".

Važna odluka koja je donesena na sjednici Vlade u prosincu u Osijeku i za koju je ministar Marić obećao da će se realizirati je i dodjela 37 hektara zemljišta u Industrijskoj zoni Nemetin Gradu Osijeku. Time će se podignuti materijalna i gospodarska osnova za nova ulaganja u Osijek.

A korisnici kojima su uručeni ključevi stanova nisu skrivali zadovoljstvo i zahvalnost. Danijela Gilišek:"Dobila sam stan od 42 četvorna metra na Vijencu Murse i to nam jako puno znači jer smo bili podstanari i najam vlažnog stana plaćali 1000 kn. Nisam zaposlena, a živim s najmlađom kćerkom od alimentacije, socijalne pomoći i dječjeg doplatka. Zahvalna je i Maja Štorat iz Osijeka: "Jako mi puno znači jer sam promijenila četiri stana. Najam stana plaćala sam 1000 kuna i ovo će mi značajno olakšati život. Ovo je super, jer smo se stalno seljakali. Živim od socijalne pomoći i dječjeg doplatka. Radila bih, no posla nema, samo sezonski, u poljoprivredi". A njezina jedanaestogodišnja kćer Dora kaže:"Znači mi sve jer ćemo imati svoj mir i nećemo se više seliti". 

Gradonačelnik Vrkić pohvalio se još jednim sklopljenim dogovorom s ministrom Marićem. Riječ je o parku-šumici na lijevoj dravskoj obali koja će se urediti i postati nova sportsko-rekreativna zona između Copacabane i Zoološkog vrta.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.