Hrvatski radio

Radio Osijek

Ministar Predrag Štromar u Bilju

21.05.2019.

14:56

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar danas je posjetio općinu Bilje gdje je načelniku te općine, Željku Cickaju, uručio Odluku o izgradnji cesta i javne rasvjete u iznosu od 315 tisuća kuna

Izgradnja ceste i javne rasvjete u ulicama, Biljske satnije ZNG RH i Josipa Jurja Strossmayera u Bilju, projekt vrijedan više od 4 miliona kuna. Financira se sredstvima općine Bilje, Osječko – baranjske županije i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koje je izdvojilo 315 tisuća kuna.
„U osječko-baranjskoj županiji radi se na projektima energetske učinkovitosti vrijednima više od 350 milijuna kuna s 200 milijuna kuna potpore od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i sredstvima europske unije.”, rekao je ministar Štromar.
Ministru Štromaru je predstavljen i projekt Energetske obnove Društvenog doma u Vardarcu. Projekt se provodi u sklopu poziva, Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Ukupna vrijednost projekta je veća 1 305 000 kuna, a financira se bespovratnim sredstvima u iznosu od oko 750 000 kuna.
Samo općina Bilje je realizirala ili je u dovršetku 17 EU projekata vrijednosti oko 42 milijuna kuna, a ukupno na području općine realiziralo se ili je u tijeku realizacija gotovo 170 europskih projekata vrijednih gotovo 250 milijuna

Galerija
Ivanović,Cickaj,Janković,Štromar (foto Ž. Kovačević) , Foto: -/-
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.