Hrvatski radio

Radio Osijek

Ministar Tolušić u Novoj Gradiški

20.01.2017.

22:42

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar Tomislav Tolušić otvorio 19. poljoprivredno-poduzetničke ideje „Nova Gradiška 2017.“ i posjetio tvrtke Poljoprivredno prehrambeni kompleks d.o.o. i Slavonija slad d.o.o .

„Snažnijim razvojem gospodarstva zaustavit ćemo danas evidentnu depopulaciju ruralnih područja. Nadam se nećemo dugo čekati da okrenemo novu stranicu u našoj povijesti i kroz investicijski val i uz otvaranje radnih mjesta upravo ruralna područja učinimo primamljivim za povratak i ostanak mladih obitelji na tim prostorima. Kroz program ruralnog razvoja raspoloživa nam je izdašna financijska omotnica i to moramo iskoristiti. Ministarstvo će pojednostaviti procedure, a na poljoprivrednicima je da uz pomoć razvojnih agencija i LAG-ova pripreme što bolje projekte i prijave se na natječaje“, izjavio je ministar Tolušić prilikom otvaranja manifestacije.

Prije svečanog otvaranja manifestacije ministar Tolušić je posjetio tvrtke Poljoprivredno prehrambeni kompleks d.o.o. i Slavonija slad d.o.o, članice Francuske korporacije Axereal i jedine proizvođače pivarskog slada u Republici Hrvatskoj. Čak 70% potreba tvornice slada Slavonijaslad d.o.o. proizvodi se na 10 000 hektara u Republici Hrvatskoj. Poljoprivredno prehrambeni kompleks d.o.o. uz pivarski ječam koji proizvodi za Slavonijaslad d.o.o. ugovara i ostale  ratarske kulture (kukuruz,pšenica,soja uljana repica) na još 3.000 hektara, uz dodatnih 2.500 hektara na kojima proizvode vlastito sjeme.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.