Hrvatski radio

Radio Osijek

Ministar Tomislav Tolušić u Valpovu: "Grad je spreman za velike projekte"

08.07.2016.

13:31

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić održao je sastanak s predstavnicima Grada Valpova. Teme: izgradnja komunalne i gospodarske infrastrukture na području Valpova, EU projekti i mogućnosti sudjelovanja projekata u ITU mehanizmu.

Uz ministra Tomislava Tolušića, sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Valpova Leon Žulj, zamjenica gradonačelnika Pavica Majdenić, direktor tvrtke Dvorac d.o.o. za komunalne djelatnosti Valpovo Mate Pušić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Đuro Glavaš i pročelnica Upravnog odjela za komunalne i stambene djelatnosti Zora PavićPredstavnici Grada Valpova prezentirali su brojne projekte koji imaju pripremljenu dokumentaciju i spremne sve dozvole i studije, a posebno se izdvajaju projekti poput izgradnje poslovno-proizvodne zgrade Poduzetničkog inkubatora i akceleratora u Valpovu, izgradnje industrijske zone Valpovo i Zone malog gospodarstva te rekonstrukcije županijskih cesta na području Grada Valpova.

„Valpovo stoji uz bok nekoliko hrvatskih gradova koji su se ozbiljno pripremili i koji će u nadolazećem razdoblju povući značajna sredstva iz EU fondova i na taj način razvijati svoj grad. Vjerujem da ono što je Valpovo pripremilo može biti financirano iz fondova, a Ministarstvo će učiniti sve da projekti koji su već spremni i dobri budu i financirani, jer novaca ima više nego dovoljno za sve projekte“, izjavio je ministar Tolušić.

/iz službenog priopćenja glasnogovornice ministarstva/

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.