Hrvatski radio

Radio Osijek

Ministarstvo socijalne skrbi: veća sigurnost u centrima za socijalnu skrb

29.08.2019.

11:11

Autor: Radio Osijek/HINA

Centar za socijalnu skrb Đakovo google maps

Centar za socijalnu skrb Đakovo google maps

Foto: - / -

Do 30. rujna centri za socijalnu skrb trebaju osigurati zaštitu detektorima metala te proširenje ovlasti zaštitara, najavila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković. Projekt veće sigurnosti centara potaknut je, među ostalim, i tragičnim događajem u Đakovu.

Ovotjednim sastankom s ravnateljima svih centara za socijalnu skrb i voditeljima njihovih podružnica Bedeković je počela hitnu seriju sastanaka sa čelnicima institucija u sustavu kako bi se upoznala s njima te im predstavila paket aktivnosti kojima je cilj zaštititi socijalne radnike i omogućiti im da kvalitetno obavljaju svoj posao, priopćili su iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Bedeković je najavila da idući mjesec kreće implementacija niza zaštitnih mjera koje će omogućiti da socijalni radnici svoj posao obavljaju sigurno, kompetentno i bez straha.
Do 30. rujna svi centri trebaju osigurati zaštitu detektorima metala te proširenje ovlasti zaštitara. Ministarstvo će pratiti i provjeriti implementaciju dogovorenih mjera tehničke i fizičke zaštite zaposlenika te im pružiti daljnju podršku u realizaciji.
Bedeković je najavila i ostvarivanje statusa službene osobe za socijalne radnike, ali i za sve druge stručne radnike u sustavu.
"Sustav socijalne skrbi može funkcionirati samo i jedino ako socijalni radnici kvalitetno obavljaju svoj posao. Krajnji korisnici socijalnih mjera ovise o tim ljudima i prvi korak je da im osiguramo uvjete za rad. Sve mjere usmjerene su unapređenju položaja socijalnih radnika i ostalih stručnih radnika u sustavu socijalne skrbi, a sve to kako bi socijalni sustav učinili profesionalnijim, bržim i efikasnijim", istaknula je ministrica. 
Bedeković će se u petak, 30. kolovoza, sastati i s ravnateljima domova u sustavu socijalne skrbi kako bi se pobliže upoznala s njima te im najavila paket hitnih mjera koje će Ministarstvo provoditi u sljedećih nekoliko mjeseci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.