Hrvatski radio

Radio Osijek

18:24 / 27.08.2021.

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Ministarstvo sufinancira 14 projekata u Brodsko-posavskoj županiji

Ministarstvo sufinancira 14 projekata u Brodsko-posavskoj županiji

Ministarstvo sufinancira 14 projekata u Brodsko-posavskoj županiji

Foto: - / -

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak uručila je brodsko-posavskom županu Danijelu Marušiću 14 ugovora o sufinanciranju projekata kojima je nositelj Brodsko-posavska županija, u ukupnoj vrijednosti 14,2 milijuna kuna.

Marušić je rekao kako je današnje uručivanje ugovora pokazatelj kontinuiranog rada Brodsko-posavske županije na razvoju ovog dijela Hrvatske, pri čemu veliku pažnju poklanjaju projektima financiranim iz europskih sredstava. Ocijenio je kako je to i dokaz partnerskog odnosa s Vladom RH premijera Plenkovića koja prepoznaje i prati projekte Županije.
Ministrica Tramišak podsjetila je da je odlukom Vlade osigurano 1,190 milijardi kuna za sufinanciranje 640 projekata diljem Hrvatske, koji su se prijavili na Javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, priopćeno je iz Ministarstva.
U okviru Javnog poziva  za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, Brodsko-posavskoj županiji dodijeljeno je 14,2 milijuna kuna za provedbu 14 EU projekata, od kojih se većina odnosi na energetsku obnovu - i to  zgrade  Doma za starije i nemoćne osobe u Slavonskom Brodu; zgrade ginekologije, pedijatrije, ambulante, odjela kirurgije i interne medicine Opće bolnice Nova Gradiška; zgrade Stare bolnice Nova Gradiška; zgrade neurologije i psihijatrije Opće bolnice "Dr. Josip Benčević " u Slavonskom Brodu kao i zgrada Infektologije, Patologije te Upravne zgrade Opće bolnice "Dr. Josip Benčević " u Slavonskom Brodu; nadalje zgrade Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu;  Obrtničke škole u Slavonskom Brodu; Gimnazije u Novoj Gradiški; te zgrade - OŠ ''Ljudevita Gaja''  u Novoj Gradiški.
Sufinanciraju se i projekti: Regionalni tehnološki i inovacijski centar za strojarstvo,  S osmijehom u školu 3 te  Prirodni i kulturni resursi u funkciji turizma
Tramišak je rekla da Vlada pomaže jedinica lokalne i regionalne samouprave pri realizaciji svih projekata kako bismo do kraja 2023. mogli povući sva sredstva koja su na raspolaganju Hrvatskoj za razdoblje 2014.-2020.",  naveli su iz Ministarstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.