Hrvatski radio

Radio Osijek

Ministarstvo turizma spremno pomoći Slavoniji i Baranji

16.08.2016.

14:43

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar turizma u tehničkoj Vladi Anton Kliman potpisao je danas u Osijeku ugovore s korisnicima programa "Konkurentnost turističkog gospodarstva". Riječ je o 16 projekata u vrijednosti od 750 tisuća kuna kojim će se obnoviti ili dograditi postojeći turistički objekti.

Tehnički ministar turizma Kliman je izrazio žaljenje što ne može potpisati više ugovora na veće iznose te je pozvao sve Slavonce i Baranjce da se na slijedeći poziv ministarstva odazovu u većem broju i pokaži više hrabrosti za ulaganje. Vladimir Škrobo – Bajo koji će sredstva iskoristiti za višu kategorizaciju soba svog seoskog turističkog objekta iz Baranje rekao je kako je nedostatak sredstava za participaciju razlog što nije bilo više prijavljenih

Matej Perkušić direktor turističke zajednice Baranje. Perkušić je predložio da država više sredstava uloži u kontinentalni turizam pozivajući se na primjere Austrije i Mađarske koje nemaju more, ali imaju veće prihode od turizma.

Tri rijeke Dunav, Drava i Sava na kojima je sve više kruzera, planine Psunja, Papuka i Krndije, parkovi prirode Papuk i Kopački rit, mnoštvo točaka kulturnog turizma i obilje gastronomske ponude samo su neke od prednosti istoka Hrvatske. Primjer iz sve popularnijeg cikloturizma ponudila je Snježana Brzica pomoćnica ministra turizma koja je rekla kako je sve više primjera cikloturista koji se vraćaju na područje Osječko - baranjske županije.

Iz Ministarstva turizma i najava kako će se ulaganjem u infrastrukturu, primjerice vidikovce, odmorišta, riječne plaže, u javnom sektoru, još više pomoći kontinentalnom turizmu.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.