Hrvatski radio

Radio Osijek

Ministrica Divjak s ravnateljima škola

29.04.2019.

15:11

Autor: Željka Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: - / -

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak po 6. se put susrela s ravnateljima škola, ovoga puta u Osijeku iz Vukovarsko- srijemske, Brodsko- posavske i Osječko- baranjske županije. Tema je frontalno uvođenje Škole za život.

Osječke osnovne škole Grigora Vitez i Mladost već provode nastavu prema eksperimentalnom programu i ostale škole će učiti na njihovim pozitivnim iskustvima - rečeno je na sastanku ravnatelja koji su došli s velikim očekivanjima u sljedećoj školskoj godini. Ministrica Divjak je istaknula kako je sve spremno za Školu za život te da više nitko ne dovodi u pitanje treba li nam reforma, a ono što je cilj na ovakvim skupovima je da jedni drugima podijele piosljednje informacije i nedoumice kako bi sve krenulo bez poteškoća. Odgovorila je na pitanja novinara o novinama kod školskih praznika i ponuđena 4 modela istaknuvši kako će županije, u suradnji sa školama, o tome odlučivati, ako žele ostati na starom modelu - mogu. Ravnatelj valpovačke Osnovne škole Matija Petar Katančić Dalibor Košutić kaže kako nisu spremni za promjene, ali se nada da će se do 8. rujna "pripremiti, zasukati rukave i biti spremni". Josip Jukić, ravnatelj eksperimentalne Osnovne škole Mladost Osijek, ističe kako priprema nije jednostavna ni laka, ali novi model rada, digitalni alati su  bitni jer djeca su danas napredna i to trebaju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.