Hrvatski radio

Radio Osijek

Ministrica Vučković o reformama i investicijama u poljoprivredi.

06.05.2021.

16:34

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Nakon usvajanja Prijedloga nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. na sjednici Vlade 30. travnja, ovih dana članovi Vlade predstavljaju komponente te reforme i investicije iz Plana u nadležnosti svojih resora.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković govorila je u Osijeku o reformama i investicijama u poljoprivredi. 
"Reformska aktivnost Ministarstva poljoprivrede koja se naziva Unaprjeđenje korištenja prirodnih resursa i jačanje lanca opskrbe hranom usmjerena je jačanju malih proizvođača, okrupnjavanju ponude, njihovoj većoj snazi u odnosima na tržištu i učinkovitijem korištenju zemljišta kao najvrjednijeg hrvatskog resursa, pri čemu pod učinkovitije korištenje mislim na okrupnjavanje. I jedno i drugo je povezano, dakle, radi se o okrupnjavanju ponude i proizvodnje, jačanju malih proizvođača i njihovom tržišnom položaju, paralelno omogućujemo veći stupanj digitalizacije usluga, želimo se svi u tom procesu obrazovati, a želimo pridonijeti nekim drugim plemenitim ciljevima koji su kompatibilni s ulogom malih poljoprivrednika s ciljem njihova snaženja a to je smanjivanje siromaštva i smanjivanje otpada", istaknula je ministrica Vučković.

Marija Vučković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.