Hrvatski radio

Radio Osijek

„Minute u životu čine razliku“

18.01.2017.

10:27

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Početkom 2016. godine na inicijativu udruge „Veliko srce malom srcu“ Osnovna škola Vladimira Nazora uključila se u projekt „Minute u životu čine razliku“ – nabavka AVD uređaja za školu .

"AVD je prijenosni uređaj jednostavne primjene sa zadaćom isporuke električne struje osobama koji imaju srčani zastoj uslijed poremećaja ritma i namijenjen je korištenju laicima. Važno je napomenuti kako se AVD aparatom vrijednim 25.000 kuna može pomoći svakome tko se zatekne u školi ili u blizini škole. Cilj projekta je informiranje javnosti o prirođenim srčanim greškama i važnosti pravovremene dijagnostike i liječenja, te edukacija korisnika o mjerama osnovnog održavanja života uz primjenu automatskog vanjskog defibrilatora.

Potaknut uspješnom akcijom kojom je Osnovna škola Vladimira Nazora krenula u prikupljanje novca za nabavku AVD uređaj donio sam odluku u uključivanju Grada Đakova u ovu humanitarnu akciju, te će školi biti uplaćena razlika do potrebnog iznosa, a riječ je o ukupno 8.000 kuna. Na kraju, ističem da potreba za humanošću nikad ne prestaje, jer potrebitih će uvijek biti, a mi Đakovčani smo već puno puta pokazali da znamo humano djelovati i to ćemo činiti i ubuduće. Stoga, svima koji su sudjelovali u ovoj akciji pokazavši još jednom da Đakovčanke i Đakovčani imaju veliko srce upućujem izraze zahvale, a Osnovnoj školi Vladimira Nazora čestitke na još jednoj uspješno provedenoj humanitarnoj akciji."

/iz priopćenja Ureda gradonačelnika Zorana Vinkovića/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.