Hrvatski radio

Radio Osijek

"Mir i dobro 2016.": u Đakovu ozlijeđeno dijete

11.01.2016.

10:15

Autor: Radio Osijek/AB

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policija izvijestila o rezultatima ovogodišnje akcije: jedno je dijete na đakovačkom području lakše ozlijeđeno pirotehničkim sredstvom .

"Na području Policijske uprave osječko - baranjske, od 15. prosinca 2015. do 8. siječnja 2016. godine, provedena je akcija „Mir i dobro“. Akciju, kojoj je osnovni cilj smanjiti neželjene posljedice, prvenstveno ozljeđivanje djece i mladih te nastanak materijalne štete, Ministarstvo unutarnjih poslova provodi od 1993. godine. Tijekom trajanja akcije jedna je osoba na đakovačkom području, dijete, lakše ozlijeđeno uslijed rukovanja pirotehničkim sredstvom.

Nije evidentirano propucavanje stambenih i ugostiteljskih objekata, osobnih automobila i slično. Policijski su službenici u vrijeme akcije ukupno oduzeli četiri komada raznog oružja i pet komada streljiva te su evidentirali jedno kazneno djelo vezano uz nezakonito posjedovanje oružja i streljiva, koje je počinila jedna punoljetna osoba i jedan prekršaj vezan uz nezakonito posjedovanje oružja i streljiva koji je počinila, također, jedna punoljetna osoba. Prilikom trajanja akcije, evidentirana su i dva prekršaja vezana uz nezakonitu uporabu pirotehničkih sredstava za koja su prijavljene tri punoljetne osobe.", izvijestila je policija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.