Hrvatski radio

Radio Osijek

Mir je moj đir i Ambasadori mira

20.05.2018.

20:26

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Uz Parku kralja Držislava, u Osijeku, održana je završna svečanost projekta "Mir je moj đir" u sklopu Svjetskog dana kulturne različitosti, dijaloga i razvoja. Premijerno je prikazan video spot i film.

Premijerno je prikazan video spot pjesme „Mir je naš đir“ i kratki edukativni video „Dječji ambasadori mira“, a dodjeljena su i priznanja kandidatima i Dječjim ambasadorima mira. Projekt se provodi u sklopu natječaja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva "Izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje - Škola u zajednici s nultom tolarencijom za govor mržnje i nasilje", a cilj projekta bio je osnažiti učenike/dječje ambasadore mira za stjecanje znanja i vještina za provedbu radionica nenasilne komunikacije i mirnog rješavanja sukoba te provedbu edukativne kampanje. Partneri u projektu su Osnovna škola Retfala i Grad Osijek.

"Da mogu birati, i ako ikada bude biran slogan grada Osijeka predložit ću baš ovaj - Mir je moj đir!" - rekla je prigodom otvaranja završne svečanosti zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

"Jedno je kada stariji kažu nešto mlađima, na jedno uho uđe na drugo izađe, no kada se vršnjak obrati vršnjaku, i to još netko tko je prošao radionicu, to ima težinu. I vjerujte mi imamo što od njih naučiti" – uvjerena je ravnateljica Osnovne škole Retfala, partnera projekta, Blaženka Jelaš

Ambasadori mira, nastavit će poticati djecu da izražavaju svoje mišljenje i ostvaruju svoja prava u lokalnoj zajednici te promoviraju demokratske vrijednosti u društvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.