Hrvatski radio

Radio Osijek

Mira Sekereš: Nadamo se da stižu bolji dani

12.01.2021.

13:00

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Plesni Studio Shine organizirao je krajem godine virtualni dječji plesni festival pod nazivom "Zaplešimo zajedno" i plesni festival "Legaples". Predsjednica Shinea Mira Sekereš s nestrpljenjem očekuje povratak normalnim vježbama, treninzima i nastupima.

Udruga za promicanje kulture plesa- Plesni studio Shine, već niz godina organizira aktivnosti kojima želi promovirati plesnu kulturu među djecom i mladima. U te aktivnosti ubrajaju se tradicionalna manifestacija dječji plesni festival Zaplešimo zajedno i plesni festival Legaples.
Zbog okolnosti uzrokovanima pandemijom virusa COVID-19, festivali su se po prvi puta održali online, putem Zoom platforme. Održani su 29. prosinca 2020. godine, a imali su oko 300 sudionika i gledatelja.

ZAPLEŠIMO ZAJEDNO


Dječji plesni festival Zaplešimo zajedno namijenjen je djeci predškolske dobi. U ovom izdanju sudjelovalo je 110 predškolaca raznih uzrasta i s različitim afinitetima, a pokazali su svoje uvježbane koreografije.
Ovaj projekt nastoji uključiti djecu u plesne aktivnosti i promovirati ples kao umjetnost, ali i kao kvalitetne aktivnosti za djecu i mlade.

LEGAPLES


U plesnom festivalu Legaples sudjelovalo je 35 solista čije je nastupe ocjenjivao stručni žiri u kojem su bili Suzana Žuljević, Maja Zec, Gordan Marijanović, Sara Vargović, Mira Sekereš i Iva Rudež.
Festival je održan s ciljem prevencije asocijalnog ponašanja djece i mladih kroz afirmaciju klasičnog baleta, modernog plesa i jazz plesa te upoznavanja šire javnosti s dobrobitima plesne kulture i stvaralaštva mladih putem plesa. 
Plesni nastupi bili su podijeljeni prema kategorijama, a nakon ocjena stručnog žirija, proglašeni su pobjednici. Diplome i medalje sudionicima će biti poslane putem kurirske službe. Iako se festival održao u novim i neobičnim uvjetima, veliki broj sudionika i gledatelja bio je dio ove plesne priče.

Mira Sekereš gostovala je u današnjem Jutarnjem programu Radio Osijeka. 

Shine- Mira Sekereš

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.