Hrvatski radio

Radio Osijek

Miroslav Škoro organizirao berbu grožđa u Mitrovcu

03.10.2020.

14:02

Autor: Davor Lončarić

Miroslav Škoro organizirao berbu grožđa u Mitrovcu

Miroslav Škoro organizirao berbu grožđa u Mitrovcu

Foto: - / -

Miroslav Škoro okupio je klub zastupnika Domovinskog pokreta u svom vinogradu u Mitrovcu kod Kutjeva. Pomogli su mu u berbi grožđa, ali se razgovaralo i o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj...

U Berbu je uključio i dio saborskih zastupnika Domovinskog pokreta koji su s novinarima razgovarali o aktualnim političkim temama i poljoprivredi. Ružica Vukovac je upozorila kako se priprema novi zakon o poljoprivrednom zemljištu, a u njegovoj pripremi, odnosno izmjenama i dopunama, ponovo nema predstavnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava što smatra velikom pogreškom i jednom od najvažnijih problema, posebice kada je u pitanju raspolaganje državnim zemljištem i ostanak ljudi na selu.

Vesna Vučemilović dodala je kako je proračun za poljoprivredu i poticaje ove godine veći za 700 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu te da je u prvoj polovici godine uloženo 4,4 milijarde kuna, no poražavajuće je što nije došlo do povećanja proizvodnje. 
Nakon što je ubrao prve grozdove iz vinograda, manjeg od 2 hektara, Miroslav Škoro odgovarao je i na novinarska pitanja te demantirao informaciju da je njegov zastupnik Davor Dretar boravio u klubu Dragana Kovačevića.

“Gospodin Dretar nije bio u Klubu, u Slovenskoj 9, gdje je sada važnije tko je bio, što se jelo i pilo, nego gdje su novci koji su se tamo dijelili, krčmili, brojali i raspoređivali. Ono što je tu najvažnije je da je to navodno objavljeno navodno u nekim medijima kao što se navodno puno toga govori navodno o Domovinskome pokretu ne bi li se sve nas navodno stavilo u isti koš. Mi nismo u istome košu sa HDZ-om i sa SDP-om i onima koji žive na grbi hrvatskoga čovjeka, otimajući, pljačkajući i brojeći novce po tako opskurnim mjestima“, poručio je Škoro.
Komentirao je i informaciju kako je Dragan Kovačević skrio novac kod supruga zamjenice državnog odvjetnika. “Čini mi se da je tu puno instanci zakazalo. Najžalosnija je stvar da oni koji su trebali znati prave se da nisu znali. Jedino što je žalosnije od činjenice da se to dogodilo je da nam lažu da ne znaju. Ako ne znaju onda smo svi u velikom problem”, rekao je Škoro.
“Kovačević je u svoje i vjerojatno u nečije tuđe ime skrio gomilu novca i ja savjetujem svima da malo prekopaju svoje bašće, vrtove, vide u garažama jel ima nekih čudnih automobila, otvore gepek, možda se i obogate”, našalio se Škoro.

“Što se tiče funkcioniranja Državnog odvjetništva mi smo sugerirali da tu postoji jedan problem, da postoji problem gdje neka politika rukopolaganjem određuje čovjeka koji ima jako velik utjecaj, jako veliku moć, ima puno toga što može napraviti, a u stvari igra se političkih igara, trguje ispod stola i mi svi skupa smo taoci jednoga takvog sustava. Ovo nužno ukazuje na to da treba mijenjati stvari, kako funkcionira sustav, da treba mijenjati način odabira tih ljudi, a posebno Državnog odvjetnika. To je ključno. On mora biti neovisan, dobro plaćen stručnjak koji će se obračunati s onime što je rak rana hrvatske države, a to su kriminal i korupcija”, istaknuo je Škoro.

Na kraju je izjavio kako se zauzima za ukidanje obvezne članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori, ali i Hrvatskoj turističkoj zajednici. To članstvo mora biti dobrovoljno, smatra Miroslav Škoro koji bi zabranio ovrhe koje, unatoč moratoriju, naplaćuju agencije za naplatu potraživanja.  

Prilog za Dobar dan - Ružica Vukovac, Vesna Vučemilović Šimunović i Miroslav Škoro

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.