Hrvatski radio

Radio Osijek

Miroslav Tuđman nositelj HDZ-ove liste u IV. izbornoj jedinici

12.08.2016.

17:10

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U četvrtak, kasno navečer, nakon sastanaka središnjih stranačkih tijela, utvrđeno je da će na predstojećim parlamentarnim izborima listu Hrvatske demokratske zajednice u IV. izbornoj jedinici nositelj biti Miroslav Tuđman.

Na izborima u studenom prošle godine listu je predvodio Milijan Brkić, koji se sada, prema osobnoj želji, nalazi na začelju liste za II. izbornu jedinicu.
Drugi na listi u izbornoj jedinici koja obuhvaća Osječko-baranjsku i Virovitičko-podravsku županiju je Ivan Anušić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije, a treći Tomislav Tolušić, koji je trenutno tehnički ministar regionalnog razvoja i europskih fondova.
„Izbor Miroslava Tuđmana za prvo mjesto na listi za nas predstavlja veliku čast i priznanje. Isto kao što je 1989. godine osječki HDZ bio žarište i temelj za osnivanje stranke, danas stojimo uz Miroslava Tuđmana, sina prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji je svoju karijeru izgradio na znanju, informacijama i analizama. Ravnomjerni gospodarski razvoj Hrvatske pitanje je nacionalne sigurnosti i mora biti glavni državni prioritet, a Miroslav Tuđman posjeduje znanje, iskustvo i kompetencije potrebne za kvalitetno i održivo, sustavno rješavanje životnih problema građana kako u našoj županiji, tako i u cijeloj Hrvatskoj“, izjavio je Anušić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.