Hrvatski radio

Radio Osijek

Miroslav Vanek novi član osječkog HNS-a

24.04.2018.

11:54

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

"Svim Osječankama i Osječanima te ostatku Hrvatske želim poslati poruku da grad Osijek nije prosjek", poručila je na konferenciji za novinstvo predsjednica osječke podružnice HNS-a i zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

"U svakodnevnoj komunikaciji s građanima vidim da svaki građanin ima svoju priču i ideju te me podjednako inspiriraju da osobno, na gradskoj poziciji, radim brže i bolje. Osijek je grad znanja i izvrsnosti, nobelovaca, grad vrhunskih sportskih i glabenih rezultata te kreativnih i inovativnih pojedinaca i gospodarstvenika. Upravo takav nadprosječan Osječanin je Miroslav Vanek, od danas novi član osječke podružnice HNS-a. S njim nas veže želja i volja da svakog Osječanina podsjetimo koliko je poseban i nadprosječan te na kraju još jednom svima pošaljemo poruku da Osijek nije prosjek", rekla je Žana Gamoš.
Predstavljajući se, novi član osječkog HNS-a Miroslav Vanek istaknuo je da je bio gradski vijećnik Građanske opcije grada Osijeka, nakon zadnjih izbora nisu polučili željeni rezultat i ušli u Gradsko vijeće, pa je mnogima na upit hoće li se baviti politikom rekao da nezna, ali nikad neće odustati od borbe za jedan bolji i ljepši Osijek. "Nakon godine dana političkog mirovanja prihvatio sam poziv dogradonačelnice Žane Gamoš i pridružio sam se osječkoj ekipi HNS-a. Motiv za to bila je energija i entuziazam koji sam primjetio u radu osječkog HNS-a koji je ključni partner u gradskoj koaliciji. Isto tako svidjela mi se njihova vizija da svojim političkim djelovanjem doprinesu da Osijek dođe u poziciju koju zaslužuje, jer Osijek je nešto puno više, a to dobro znamo mi koji u njemu živimo", rekao je Vanek. Istaknuo je da u HNS ulazi čistog obraza, ne prenosi mandat i glasove dobivene na izborima nego prenosi svoje iskustvo i znanje, energiju i ogromnu želju da Osijek više ne bude prepoznat kao grad komaraca i onih građana koji u redu čekaju hranu te iz kojeg se iseljava, nego da Osijek postane grad koji će biti uzor drugim gradovima u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.