Hrvatski radio

Radio Osijek

Mješovita skupina za promicanje sustava civilne zaštite Mađarska- Hrvatska

26.04.2017.

13:40

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Trajna suradnja i veze kroz akcije i projekte nužni su kako bi se građani s obje strane granice osjećali sigurno", istaknuo je na današnjem redovitom sastanku Mješovite skupine za promicanje sustava civilne zaštite Mađarska- Hrvatska vođa mađarskog tima Zoltan Eckhardt.

Dvanaest godina suradnj4e najbolji je dokaz da je ona itekako potrebna i značajna, čulo se na sastanku. Sporazum o suradnji potpisan je 2005. godine i od tada je ostvaren niz zajedničkih projekata, a posljednji, dolazak mađarskih ledolomaca na Dunav, spasio nas je od ledenih poplava. Spomenute su i poplave prošloga ljeta, kao i uspješno riješena izbjeglička kriza. Današnji je susret radnih skupina osmišljen kako bi se dogovorila realizacija projekata dogovorenih na razini vlada i županija, a odnosi se na aktualnu problematiku ostvarivanja EU projekata međugranične suradnje i pripreme za moguće probleme.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.